18 Temmuz 2012 Çarşamba

Seo Nedir, Seo’nun Önemi

Seo Nedir?

Seo’nun açılımı Search Engine Optimizasyon, Türkçe açılımı ise arama motoru optimizasyonudur. Siz değerli okuyucularımızın anlayacağı dilde konuşursak Web sitesini arama motorlarında üst sıralara çıkarmak için yapılan çalışmaların tümüne denir. Seo yapay ve organik olarak ikiye ayrılır.
Yapay olarak kısa sürelerde ilk sıralara gelebilirsiniz ancak söylediğimiz gibi bu ilk sıralarda kısa süre kalırsınız. Sabırlı bir şekilde organik olarak yapılan Seo çalışmaları sizlere geç fakat kalıcı bir sonuç verecektir. Seo sabır ve uğraş gerektiren çok dikkat edilmesi lazım gelinen bir çalışmadır. Ufak bir link hatasında Web sitenizin düşme ihtimalini göz önüne almak gerekmektedir.
Seo’nun Önemi

Web siteniz ne kadar şaşalı ne kadar gösterişli ne kadar profesyonel olarak tasarlanırsa tasarlansın siteniz ile ilgili hiçbir Seo çalışması olmamış ise sizlere hiçbir getirisi olmayacaktır. Yapılan Seo çalışmaları Web sitenizi değerlendirir ve üst sıralara çıkararak sizlere hit sağlar. Seo’suz Web sitesi şekersiz çaya benzer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder