26 Temmuz 2012 Perşembe

Google da Nasıl İlk Sayfaya Çıkılır


Google da Nasıl İlk Sayfaya Çıkılır
Web sitemi nasıl üst sıralara çıkaracağım? Birçok web sitesi sahibinin şikayetlerinden bir tanesi de budur. Arama motorlarının en ünlüsü ve en çok tercih edileni “Google” üzerinden bu konuyu ele alalım. Evet, Googleda nasıl üst sıralara çıkılır, bu sorunun cevabını bu makalede bulacaksınız!

Öncelikle şunu bilmek de yarar var; üst sıralara çıkmak istediğiniz kelime veya kelime öbeğinde oluşan rekabet sizin web sitenizin üst sıralara çıkmasında en büyük etkendir. İstediğiniz kelime veya kelime öbeklerindeki rekabet düzeyi, sitenizin yükselmesini olumlu veya olumsuz şekilde etkileyebilir. Rekabet düzeyini öğrenebilmek için Google Adwors uygulamasına bir göz atmanızı öneririz.
Bir örnekle Google arama motorunda nasıl üst sıralara çıkılacağını gösterelim;
Diyelim ki, Www.TabelaLand.Com diye bir web sitemiz var ve bu web sitesinde “Tabela”  kelimesinde üst sıralara çıkmak istiyoruz. Bunu sağlayabilmenin birçok tekniği var ve bunları size tek tek anlatacağız.
İlk önce, forumlara tanıtım yazısı atarak  nasıl istediğimiz kelimede yükseleceğiz ona bakalım.



Tabela , Işıklı Tabela, Tabelacı kelimelerine bir web sitesinde bulunan ayrı sayfalara linkler verilmiştir. En büyük hata, sürekli ilk sayfaya link vermektir. Google bu yüzden web sitenizi spam olarak algılayabilir.
Forumlara tanıtım yazısı yazarken dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi de tüm forumlara aynı yazıyı yazmamaktır. Mümkün olduğunca farklı yazılar yazarsanız sizin yararınıza olacaktır.
İstenilen kelimede yükselmek için diğer bir teknik ise blog, yazılarına yorum yazımıyla  backlink kazanmadır. Ancak bu konuda da dikkat etmeniz gereken bir husus bulunmaktadır. Wordpress blog sitelerinde genellikle sağ kısımda son yorumlar diye bir kısım bulunmaktadır. Siz yorum yazdığınız zaman yorum yazdığınız web sitesinin bütün sayfalarında o yorumunuz sağ kısımda gözükecektir. Bu ne anlama geliyor? Başka kişiler yorum yazdıkça sizin yorumunuz o sağ kısımdan silinecektir. Bu sebepten ötürü, kazandığınız backlinkler yavaş yavaş düşmeye başlayacaktır. Bu olayı da Google arama motoru anladığı zaman sizi geri sıralara atacaktır.

Yorum yazma bölümünde yer alan name kısmına yükselmek istediğiniz kelimeyi, web site kısmına da web sitenizi yazınız ve yorum kısmına konu ile ilgili gerçekçi yorumlar yazınız. Yorumunuz onaylandığı zaman o web sitesinden bir backlink kazanmış olursunuz. Böylelikle istediğiniz kelimede üst sıralara çıkarsınız. Ancak, istediğiniz kelimede rekabet yüksek ise bu işlemler size yetmeyebilir. O yüzden rekabeti düşük kelimeleri tercih etmek daha faydalı olacaktır. Web tasarım yerine web tasarım hizmetleri tamlamasını kullanmak gibi. Son olarak da spam, kopya içerikli veya adult web sitelerine asla ama asla link vermeyiniz.

Www.SeocuTasarim.Com web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder